20% korting  op alle aluminium en polyester vlaggenmasten – alleen online

Cilindrische of conische vlaggenmast

Cilindrisch of conische vlaggenmast ?

Cilindrisch of conische vlaggenmast ?

Bij het kiezen tussen een cilindrische of conische vlaggenmast is smaak zeker niet de enige factor. Het doel van de vlaggenmast, dus z’n gebruiksfunctie, speelt een belangrijke rol. Daarnaast heeft u mogelijk een voorkeur voor een materiaal. We bespreken hieronder de belangrijkste verschillen van beide vormen vlaggenmasten.

Cilindrische vlaggenmasten

Een cilindrische vlaggenmast heeft over de gehele lengte, dus van mastvoet tot top, dezelfde diameter. Vlaggenmasten in cilindervorm zijn er alleen in aluminium. De cilindrische vorm maakt dat deze masten zeer geschikt zijn voor het vlaggen met banieren. Een strakke, rechte banier sluit optisch prachtig aan op de rechte vlaggenmast. Dit maakt deze masten vooral gewild voor het tonen van reclamevlaggen, met daarop de naam of het logo van uw bedrijf. Cilindrische vlaggenmasten heten daarom ook wel baniermasten.

Kies de juiste maat voor cilindrische vlaggenmasten

Onze cilindrische vlaggenmasten hebben we in voorraad in verschillende lengtes en diameters. De lengtemaat van cilindrische vlaggenmasten strekt tot en met 9 meter. De masten kennen een diameter van 60, 70 en 90mm. Hoe dikker de mast, hoe steviger deze is. Wij adviseren voor hogere masten een grotere diameter. Dit ziet er niet alleen optisch de betere keus. Hogere vlaggenmasten hebben meer te lijden van de wind en een bredere doorsnede maakt de mast steviger en dus duurzamer. Om deze reden leveren wij de langste vlaggenmasten alleen in 90mm diameter.

Gebruik van de cilindrische vlaggenmast

Vlaggenmasten met een cilindervorm zijn hier veel gebruikt:
• Voor een bedrijfspand
• Bij een benzinepomp
• Bij sportvelden (als sponsorvlaggen)
• Bij scholen, ziekenhuizen en andere instellingen
• En meer…

Conische vlaggenmasten

De voet van een conische vlaggenmast is breder dan de top. Hierdoor is de vorm licht kegelvormig (conisch). Van oudsher is dit voor een vlaggenmast de meest gebruikelijke vorm. Het grote voordeel van de conische mast is dat deze leverbaar is in alle materiaalsoorten: aluminium, hout en polyester. Daarbij is de conische vlaggenmast leverbaar in grotere lengtematen. De conische vorm leent zich uitstekend voor traditionele vlaggen, zoals die van een land of een streek. Maar wij zien ook traditionele vlaggen met een bedrijfslogo of een ander eigen ontwerp.

Kies de juiste maat voor conische vlaggenmasten

Onze conische vlaggenmasten zijn er in verschillende lengtes en diameters. De lengtemaat van de conische vlaggenmasten gaat tot en met 12 meter. De beschikbare diameters variëren van 60 tot 135mm. De lengte van de mast is bepalend voor de gewenste diameter. Een vuistregel voor het bepalen van de juiste lengte: de mast dient circa één tot een halve meter korter te zijn dan de nok van het pand waar de vlaggenmast het dichtst bij staat.

Gebruik van de conische vlaggenmast

Vlaggenmasten met een conische vorm zijn hier veel gebruikt:
• Bij een woonhuis
• Bij havens
• Bij hotels
• Bij overheidsgebouwen
• En meer…