20% korting  op alle aluminium en polyester vlaggenmasten – alleen online

FAQ Materiaalkeuze Houten, aluminium of polyester vlaggenmast?

We zien vaak dat mensen twijfelen over de keuze voor een polyester, houten of aluminium vlaggenmast. Op deze pagina vindt u informatie zodat u de juiste materiaalkeuze kan maken voor uw situatie. Een overzicht van al onze vlaggenmasten is te vinden op de vlaggenmast pagina.

Aluminium vlaggenmasten

De aluminium vlaggenmast was lange tijd de standaardkeuze voor een vlaggenmast. De keuze hierop viel dan veelal vanwege het stevige imago van deze vlaggenmasten.  Hoewel de aluminium vlaggenmast inderdaad zeer stevig is, doen onze polyester vlaggenmasten hier niet voor onder. De voordelen van aluminium moeten voornamelijk gezocht worden in de onderhoudsbehoefte, het – in tegenstelling tot de polyester variant – naadloze ontwerp en het milieuvriendelijke karakter. Aluminium kan namelijk meerdere keren omgesmolten worden zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor wordt flink energie bespaart ten opzichte van de eerste productie. Voor een overzicht van onze aluminium masten kijkt u op de aluminium vlaggenmasten pagina.

Polyester vlaggenmasten

In de meeste formaten is de polyester vlaggenmast de goedkopere optie. De polyester vlaggenmast behoeft daarnaast net als de aluminium variant weinig onderhoud. Een groot voordeel van de polyester vlaggenmast is dat deze minder gevoelig is voor kleine beschadigingen. Waar bij een aluminium variant de materiaalkleur (grijs) zichtbaar wordt door krassen, is dit bij een polyester vlaggenmast niet zichtbaar doordat de coating dezelfde kleur heeft als het materiaal. Qua design bevat de polyester vlaggenmast een zichtbare naad. Deze naad wordt veroorzaakt tijdens het productieproces. De polyester masten kan u vinden op de polyester vlaggenmasten pagina.

Houten vlaggenmasten

De houten vlaggenmast is de klassieke variant. Deze is vooral aantrekkelijk vanwege de klassieke uitstraling die goed past bij bijvoorbeeld authentieke vrijstaande woningen. Door de natuurlijke materialen vergen deze masten meer onderhouden dan een vlaggenmast van aluminium of polyester. Uw ideale houten vlaggenmast kan u vinden bij onze houten vlaggenmasten.

Aluminium, hout of polyester vlaggenmast?

Onderstaand een overzichtelijke vergelijking tussen de verschillende beschikbare materialen zodat u eenvoudig een keuze kan maken tussen een aluminium en polyester vlaggenmast.

Aluminium Polyester Hout
Onderhoudsarm Ja Ja Nee
Zichtbaarheid kleine schades Ja Minimaal Ja
Naadloos design Ja Nee Ja
Geluidsarm Nee Ja  
Milieuvriendelijkheid Boven gemiddeld Normaal Normaal
Voordeligst in aanschaf   x  

Wilt u graag persoonlijke hulp?

Wanneer u graag meer advies wil over het best passende materiaal voor uw situatie of andere vragen heeft, dan kan u vrijblijvend contact met ons opnemen via ons telefoonnummer: 055 7600 694.