20% korting  op alle aluminium en polyester vlaggenmasten – alleen online

Welke lengte vlaggenmast ?

Welke lengte moet ik kiezen ?

De meestverkochte vlaggenmasten zijn 6, 7 of 8 meter in lengte, gemeten vanaf het maaiveld of trottoir. Wanneer de mast tussen een meter en een halve meter korter is dan de nok van het pand, dan komt de vlag en de mast het best tot zijn recht.

Het is belangrijk om bij de keuze voor een mast ook de omgeving in overweging te nemen. Bedenk of de mast vrij in de ruimte staat, of juist ergens dicht op. Tot slot, houd bij de keuze voor een mast ook rekening met de juiste afmeting van uw vlaggen. Een lange mast vraagt om een grotere vlag. Meestal geldt de vuistregel: hoe groter het huis, kantoorpand of winkelcentrum of industrieterrein, hoe langer de vlaggenmast.

Vlaggenmast plaatsen vergunning

Of het verplicht is om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een vlaggenmast is afhankelijk van twee factoren, namelijk of er reeds een vlaggenmast op het erf geplaatst is en de lengte van een vlaggenmast. Volgens de regels is het toegestaan om maximaal één vlaggenmast met een lengte van zes meter of korter vergunningsvrij te plaatsen.
Is er reeds een vlaggenmast geplaatst, of wilt u een vlaggenmast langer dan 6 meter plaatsen? Dan kan u via het omgevingsloket een vergunningscheck doen.
Bent u van plan om een vlaggenmast te gaan plaatsen die binnen de maximale 6 meter regels valt? Bekijk dan ons aanbod op de vlaggenmasten pagina en selecteer de gewenste lengte.