20% korting  op alle aluminium en polyester vlaggenmasten – alleen online

Vlag Nederland
Vlag Nederland Meer informatie

€ 5,45 (€ 4,50 Excl. BTW)


Levertijd: voor 12.00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden

√ Materiaal Titan 165 gr.
√ Diverse afmetingen
√ Spunpolyester scheepsvlaggendoek
√ Windsterke afwerking
√ Kleurecht & Wasbaar op 40°

Vlag Nederland

Koop Nederlandse vlaggen online op vlaggenmasten:
√ Scherp geprijsd
√ Uitstekende reviews (ruim 2000 met gemiddeld een 9/10)
√ Snel geleverd
√ Eenvoudig te bestellen.

Hoe te vlaggen met de Nederlandse vlag
De Nederlandse vlag mag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gehesen worden, tenzij aan beide zijden volledig verlicht. Voor het halfstok hijsen van de vlag wordt de vlag eerst vol gehesen, daarna wordt zij langzaam en statig neergehaald. Bij het neerhalen van een halfstok gehesen vlag wordt deze eerst langzaam en statig vol gehesen en vervolgens op dezelfde wijze neergehaald. De vlag mag de grond niet raken.

De Nederlandse vlag bestellen bij vlaggenmasten.nl

Wanneer u via vlaggenmasten.nl bestelt kiest u eenvoudig voor een Nederlandse vlag van hoogwaardige kwaliteit. De vlaggen maken wij van het ijzersterke spunpolyster, zodat u niet bang hoeft te zijn dat de vlag kapotgaat voor invloeden van het weer. Zowel zonneschijn als regen en zelfs storm tot windkracht 7, kan deze vlag prima aan. De kleuren blijven vast en het materiaal is vrij van rot.

Wij leveren uw Nederlandse vlag uit eigen voorraad 

Bij vlaggenmasten.nl hebben wij een eigen magazijn. Dit heeft als voordeel dat wij uw order snel en professioneel kunnen afhandelen. Ook wanneer u meerdere vlaggen wilt bestellen, van dezelfde of verschillende soorten, bent u ervan verzekert dat uw order tijdig en compleet bij u aankomt.

Geschiedenis Nederlandse Vlag

Hier kunt u alles lezen over de geschiedenis van onze nationale trots. De kleur van de bovenste baan van de Nederlandse vlag scheurt Nederland al eeuwen doormidden. Die was eerst oranje, maar is nu rood. De oranje wimpel boven de vlag is een compromis om de verbondenheid met het koninklijk huis, via de vlag te visualiseren.

De vroegste voorbeelden van de driekleur stammen uit de 16e eeuw. De eerste versie die genoemd wordt (1572) is een veelbanige geuzenbanier in de livreikleuren van Willem van Oranje (wit en blauw), aangevuld met oranje. Bij het sluiten van de Unie van Utrecht in 1579 werd het oranje-blanje-bleu, de prinsenvlag, de officiële vlag.

Oranje was natuurlijk onlosmakelijk verbonden met ons koningshuis. Om deze reden werd het oranje dan ook vervangen door rood toen Nederland een republiek werd. In de jaren ’30 van de vorige eeuw is door de NSB nog een poging gedaan om oranje weer als kleur in de vlag terug te krijgen. Maar de toenmalige premier, Hendrik Colijn heeft hier definitief een stokje voor gestoken door in 1937 een wetsvoorstel te laten bekrachtigen door de toenmalige koningin Wilhelmina, waarin werd vastgelegd dat Rood Wit Blauw de kleuren zijn van onze nationale vlag.

Sindsdien is onze driekleur daarom rood wit en blauw al is het toegestaan om bij bepaalde gelegenheden de vlag te voorzien van een extra versiering in de vorm van een oranje wimpel. Om de verbintenis met ons koningshuis te symboliseren en te onderstrepen.  Wilt u weten wanneer u de oranje wimpel mag voeren? Lees dan ons vlaggenprotocol

Welke afmeting vlag hoort bij welke lengte vlaggenstok of vlaggenmast (boven het maaiveld)

Vlaggenstok / Vlaggenmast
* boven het maaiveld
Afmeting vlag (HxB) Afmeting wimpel (HxB)
1,50 meter 70 x 100 cm wimpel lengte 175 cm
2 meter 100 x 150 cm wimpel lengte 175 cm
5 meter 120 x 180 cm wimpel lengte 250 cm (Oranje wimpel 205 cm)
5 & 6 meter 150 x 225 cm wimpel lengte 250 cm (Oranje wimpel 250 cm)
7 & 8 meter 200 x 300 cm wimpel lengte 350 cm (Oranje wimpel 350 cm)
9 meter 225 x 350 cm wimpel lengte 450 cm (Oranje wimpel 400 cm)
10 meter en hoger 300 x 450 cm wimpel lengte 450 cm (Oranje wimpel 500 cm)
Regio

Nederland

Productsoort

Vlag