Regenboog vlag

Aanbieding!
Regenboog vlag

€ 60,50 € 54,45 (€ 45,00 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Regenboogvlag kopen
Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag bestaande uit strepen met de kleuren van de regenboog, maar dan meestal niet in elkaar overvloeiend, maar met zes egale stroken. Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en gebieden verspreid over de hele wereld. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de homobeweging en de vredesbeweging.

LGBT vlag
Sinds media 1970 fungeert de regenboogvlag als symbool voor de homobeweging en wordt onder andere meegevoerd bij de Gay Pride Parades en coming out day, en uitgehangen bij homobars en bijeenkomsten van homo’s, lesbiennes en aanverwante seksuele minderheden. Daarnaast wordt de regenboog vlag voor paarse vrijdag gebruikt als teken van solidariteit.

De vlag staat symbool voor de trots en tegelijk voor de diversiteit aan levenswijze.
Deze regenboogvlag werd in juni 1978 ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker uit San Francisco voor de Gay Pride parade van dat jaar.
De vlag was een teken van lesbische en homoseksuele trots. Baker zou voor het ontwerp van de regenboogvlag geïnspireerd zijn geweest door de Flag of the Human Race, waarmee in de jaren zestig door sommigen werd gedemonstreerd voor de wereldvrede, deze bestond uit vijf banen in de kleuren rood, zwart, bruin, geel en wit.

Kleuren regenboogvlag
Alle kleuren van de regenboog vlag hebben haar eigen betekenis. Sinds 1979 bestaat de vlag uit 6 strepen, dit in tegenstelling tot het originele ontwerp van Gilbert Baker.

Productsoort

Vlag